Trekhaken!

Een trekhaak is een product waarbij veiligheid en gebruiksgemak zeer belangrijk is. Wij monteren alleen trekhaken van A-merken (Bosal, Oris, Brink, Thule, Westfalia). Een trekhaak is ondanks zijn eenvoudige uiterlijk een complex stukje maatwerk dat goed en veilig gemonteerd moet worden.

Vaste trekhaken

De naam van de trekhaak zegt het al. Het is een trekhaak die vast zit aan de auto. Hierdoor is de trekhaak altijd zichtbaar en niet eenvoudig te demonteren. De trekhaak wordt vaak gekocht door automobilisten die de trekhaak regelmatig nodig hebben. Overigens mag een vaste trekhaak niet zomaar onder iedere auto gemonteerd worden. Dit heeft te maken met de positie van het kenteken van de auto.

Afneembare trekhaken

In tegenstelling tot de vaste trekhaak is deze trekhaak wel afneembaar. Hij biedt dezelfde veiligheid en zekerheid als de vaste trekhaak maar is onzichtbaar als u hem niet nodig heeft. Binnen een handomdraai kunt u de trekhaak plaatsen of verwijderen. Deze haak wordt vaak gekocht door mensen die het uiterlijk van de auto intact willen houden en de haak niet regelmatig nodig hebben.

Wegdraaibare trekhaken

De wegdraaibare trekhaak is te vergelijken met de afneembare trekhaak. Het grote verschil zit hem in het bedieningsgemak. De afneembare trekhaak dient handmatig gedemonteerd te worden maar de wegdraaibare trekhaak kan doormiddel van een hendel vastgezet worden en weer onder de auto opgeborgen worden.